Пътищата, по които вървим-грешни или не?

Image
Напоследък ми се случват неща, които ме карат да се замисля за решенията, които взимам и как и колко те променят и проектират живота ни. Всеки ден човек прави определени избори-било то от голямо естество до такива касаещи много незначителни неща от съществуването ни.

Често си задавам въпросите „Така ли трябва да направя?“ ; „Дали това е най-добре за мен?“ ; „Бъркам ли в решението си?“ Истината е, че не живеем в идеален свят. Всеки обитава собствената си реалност, която контролира начина му на живот, а изборите, които прави го определят като личност. Ако разгледаме въпроса в по-широк аспект, бихме могли да се запитаме-има ли грешни и правилни решения?

Пътища безброй, а грешни и правилни решения няма. Има правилно взети и грешно взети решения. Независимо какъв избор ще направим, живота продължава своя ход и така или иначе продължаваме да вървим нанякъде. Често хората съжаляват за избора си, за това как са се стекли обстоятелствата в живота им, но никой не се замисля, че може би наистина това е нещото, което е трябвало да се случи.  Решенията отварят дупката между настояще и бъдеще. Ние сме различни всяка изминала секунда. Правилно или грешно взети решения- именно начина, по който реагираме на случващото се влияе върху избора ни. Има едно нещо, което винаги ми е правило впечатление, а именно грешката, която много хора правят-листовете със „за“ и „против“. Правилното решение за всеки един може да не е това с най-много плюсове-напротив, то е това, което чувстваме вътре в нас. Най-правилните решения се взимат, когато човек осъзнае какво иска и сам се вглежда в себе си. Винаги съм вземала решения на база собствена интуиция и никога не съм съжалявала за тях. Това, което мисля е, че ние със собствените си избори „рисуваме“ житейския си път и абсолютно всичко зависи от решенията ни. Дали се научим кога да контролираме и сдържаме емоциите, за да не рефлектират те по негативен начин върху изборите ни е въпрос на време.

В общи линии посоките са много-няма значение коя ще изберем-важно е тя да е най-правилна за самите нас. Така или иначе СОБСТВЕНИТЕ НИ решения ще ни „отвеят“ някъде.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s